2023年10月自考00015英语(二)真题及答案

时间:2024-06-04 16:15:48点击:57高等教育
22023年10月自考00015英语(二)真题及答案

2023年10月高等教育自学考试全国统一命题考试

英语(二)

(课程代码00015)

注意事项:

1.本试卷共8页,满分100分,考试时间150分钟。

2.考生答卷前必须将自己的姓名和准考证号写在答题卡上。

3.必须在答题卡上答题,写在试卷上的答案无效。

第一部分:阅读判断(第1~10题,每题1分,共10分)

下面的短文后列出了10个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,选择A:如果该句提供的是错误信息,选择B:如果该句的信息文中没有提及,选择C。在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。

The Kid That Saved His Dad

On a sunny day last April,Bode,then nine,and his father,John Taylor,54,were snowmobiling around the remote country of Lake Tahoe.As they were driving on the snow,a little dry branch jammed in the brake of John's vehicle.Unable to slow down,John rushed toward a pine tree.He moved to jump off the vehicle before it crashed,but his pantleg (caught underneath it.John felt his leg broken.As he sank six inches into the powdery snow,he could tell his arms and shoulder were injured too.Bode rushed to dig out his father,but John stopped him.They had no water,little food,and no cell phone service."Get on your snowmobile,"John told Bode."Follow the road,and try to find help."

After a 20-minute ride,Bode spotted a tour group and asked the guide to radio for help.The rescuers quickly appeared on the scene.And Bode led them through the white wilderness to his dad,who was pale and in pain.

While they were waiting for a plane to send John to the nearest hospital,the rescuers quickly stabilized his leg.An hour later,he received surgery for the broken leg and interal bleeding.

Today,John's leg has healed enough for him to take Bode out on dirt bikes.Father and son now carry extra devices on their trips,including a two-way radio with an emergency button."I'm still a little afraid to go out on a snowmobile,"says Bode."But I'm starting to feel better about it.” Tisha Shaw,Bode's mother,says her son's courage and quick thinking have led her to treat him as more of an ***.She lets him stay up later at night because"I trust his judgment," she says.

1.Bode and his father went snowmobiling last April.A

A.True

B.False

C.Not Given

2.Bode's snowmobile broke down on the way.(B)

A.True

B.False

C.Not Given

3.John had an accident and injured himself.(A)

A.True

B.False

C.Not Given

4.John told his son to make a call for help. (B)

A.True

B.False

C.Not Given

5.A tour guide helped Bode to contact the rescuers.(A)

A.True

B.False

C.Not Given

6.The rescuers stabilized John's leg on the plane.(A)

A.True

B.False

C.Not Given

7.John's surgery lasted for a long time.(C)

A.True

B.False

C.Not Given

8.Bode and his father are better equipped for their trips now.(C)

A.True

B.False

C.Not Given

9.Bode leamned to use the two-way radio quickly.(A)

A.True

B.False

C.Not Given

10.Tisha Shaw has great praise for her son.(A)

A.True

B.False

C.Not Given

第二部分:阅读选择(第11~15题,每题2分,共10分)

阅读下面短文,请从短文后所给各题的4个选项(ABCD)中选出1个最佳选项,并在答题卡相应位置上将该项涂黑。

Exercise at Home

Home exercise is the new phenomenon in fitness.It's easy to see why more and morepeople are taking interest in home exercise.

All it takes to get results at home is an exercise mat,and some free weights.Even if you don't have these tools,there are several kinds of exercise you can do around the house.You can always try the exercise that uses your own body weight.The secret to success is to exercise the right way without hurting yourself.

At home,you can train at your own time.You are not affected by the timings of your gym or your trainer.This is an excellent solution for stay-at-home moms,and those individuals who work from home or have an irregular work schedule.With the number oftools available today,it is simple to set up a gym atmosphere in the comfort of your own home.

To get results at home,you need self-motivation and discipline,since you're going to be on your own.It's not as hard as you think and can be enjoyable and beneficial.When you are committed mentally to pursuing a leaner,energized and dynamic fitness level,changes happen much faster.

There're some other advantages home exercise has over a health club.After all,a club is a social institution.If one gets there to socialize more,he will exercise less.A club could also be crowded.Many people may wait in line for the equipment.With home exercise,there's no waiting period.So,many individuals are now exercising at home.In fact,as a recent study says,exercising at home is just as beneficial as working out at a health club.It also found that people who trained at home were more likely to stick with their program than those who exercised at a club.

11.A good aspect about home exercise is that it(C)

A.causes no injury

B.yields quick results

C.requires few tools

D.takes little hard work

12.Home exercise best fits(A)

A.housewives

B.policewomen

C.office workers

D.school children

13.To achieve the desired results from home exercise,you need to(C)

A.enjoy yourself

B.know its benefits

C.discipline yourself

D.record your changes

14.People who go to health clubs are likely to( B)

A.stick with their favorite programs

B.make better use of gym equipment

C.reap more gains from the training

D.spend much time making friends

15.This passage mainly talks about(B)

A.types of home exercise

B.advantages of home exercise

C.ways to do home exercise

D.people fit for home exercise

第三部分:概括段落大意和补全句子(第16~25题,每题1分,共10)

阅读下面短文,请完成短文后的2项测试任务:(1)从第16~20题后所给的6个选项中为第①~⑤段每段选择1个正确的段落大意;(2)从第21~25题后所给的6个选项中选择5个正确选项,分别完成每个句子。在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。

Secrets About Professional Chocolate Tasters

(1)People's faces light up when I say I taste chocolate for a living,but it's not always delicious.I also have to taste bad chocolate.I'm usually in a small room and sit in front of a computer to record information.Sometimes the room has red lighting.So I can evaluate chocolate only by taste,not appearance.

(2)I can sample as many as 30 chocolates per day.To taste them professionally,I spit the sweets back out.That's another not-so-sweet part of the job.Between samples,I wait 30 seconds to let my senses rest,and I chew half an unsalted biscuit and drink plain warm water.

(3)First I smell the chocolate and record it.I also listen:Old chocolate doesn't make a clear and sharp sound when broken.Then I put a tiny piece in my mouth and leave it there for a few seconds.I let it melt and record the four basic tastes-sweet,sour,bitter and salty.

(4)I love chocolate.The bottom part of my refrigerator is filled with chocolate from different parts of the world.My favorite types are very high in cocoa(可可粉)Before.I started tasting chocolate professionally,I ate a lot.But now I don't eat so much.

(5)Many people don't know how to appreciate the taste of chocolate.As a taster,I want to help others do what I do.To retrain your taste buds to enjoy better quality chocolate,try simple kinds that aren't filled with ingredients like nuts.Look at food with curiosity and love.Notice its color,smell and taste.Then you'll know good quality.

Task 1

(16) Paragraph(1)(参考答案:D)

(17) Paragraph(2):(参考答案:A)

(18) Paragraph(3):(参考答案:C)

(19) Paragraph(4):(参考答案:E)

(20) Paragraph(5):(参考答案:F)

A.How I keep a good sense of taste.

B.You can taste chocolate like a professional

C.Tasting chocolate requires skills.

D.Tasting chocolate is not as sweet as you think.

E.Tasting chocolate is the best job ever

F.I'm still a chocolate lover.

 

Task 2

21. Red lights are used to disguise(参考答案:F)

22. I let my senses rest(参考答案:D)

23. I listen to tell whether a sample24. I ate a lot of chocolate(参考答案:A)

24.I ate a lot of chocolate(参考答案:E)

25. Ingredients like nuts may affect(参考答案:C)

A.is old or fresh

B.is made of cocoa

C.your tasting

D. after I taste each sample

E. before I became a taster

F. the appearance of chocolate

第四部分:填句补文(26~30题,每题2分,共10)

下面的短文有 5处空白,短文后有 6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌,并在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。

How to Shoot a Movie

A movie is a series of pictures. Each image is a still picture, just like a picture you takewith a regular camera But the pictures flash by so fast in a movie. As a result, you see horsesrun, people talk, and other kinds of motion. (  26  ) Movies are also called films becausethey are filmed.

Lots of work has to be done before the filming begins. The producer and the directorplan how and when they will film each scene.A movie is filmed scene by scene.(  27  )he scenes are not usually filmed in theorder you see in the movie. Sometimes the weather is bad and an outdoor scene cannot befilmed, Big fancy sets take a long time to build. Scenes using these sets are often shot later

However, you may see them at the beginning of the film.Sometimes a movie needs special effects. They include small models of huge scenes and(  28  ) Moviemakers use these to film scenes and places that do notcleverly designed sets.exist. They might use a small model of a large building to film the building falling down.Films can be turned into computer files.(  29  )They can use computers to make newimages. For exampl, dinosaurs () made by computer looked like they were flying insome films.

(  30  )B Many images in Titanic, including crowds of people on the ship, were actuallymade by computer. In some other films, computers were used to make the actors look as ifthey were fighting while floating in the air.

A.And a scene is filmed shot by shot

B.Computers can even make images of actors.

C.Moviemaking includes several different stages

D.They also include computer-made images

E.That's why movies are sometimes called motion pictures

F.Moviemakers can then change the images any way they want

参考答案:2630EADFB

第五部分:填词补文(第31-40题,每题1.5分,共15)

下面的短文有 10处空白,短文后列出 12个词,其中10个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌,并在答题卡相应位置上将答案选项涂黑

Friendship and Loyalty

Loyalty found in a friend is similar to making a deposit in a bank account, More oftenthan not, your deposits( 31 )interest, an interest in your well-being and welfare. A loya

friend attracts another loyal friend. In essence, water does seek its own level.If you were a best loyal friend,( 32 )Im sure you understand the principle of loyaltyin a friend.